Voor hardlopers
Cifla is “dé club voor hardlopers” en stelt zich als doel optimale hardloopprestaties te bevorderen in een ongedwongen sfeer. Vrij vertaald: wie bij Cifla loopt, is wel prestatiegericht, maar de focus ligt vooral op het verbeteren van je eigen tijden, niet op de onderlinge competitie. Presteren kan bij ons op elk niveau en er wordt op alle niveaus serieus getraind of je nu meedoet aan Nederlandse kampioenschappen of alleen voor je plezier loopt. Cifla heeft ongeveer 350 leden.
Cifla investeert veel in de opleiding van trainers. Alle trainers werken met schema’s die gericht zijn op verbetering van conditie en snelheid, op looptechniek en op blessurepreventie. Er zijn trainingsgroepen op verschillende niveaus. Op verzoek maakt een trainer een individueel schema voor jou om naar een speciaal doel toe te trainen. Ook de jeugd kan bij ons terecht. Ben je tussen de 12 en 18 jaar jong en lijkt hardlopen je wat? Dan is Cifla beslist een vereniging voor jou! Bij ons kun je je talent ontwikkelen en vooral het plezier in hardlopen ervaren. Ook Racerunners kunnen bij Cifla terecht. Lees hierover meer bij het trainingsaanbod. Kom eens kijken bij Cifla!
Trainen bij Cifla
Lid worden
Lid worden doe je via een inschrijfformulier op deze site. Je ontvangt dan een bevestingsmail met verdere instructies. Inschrijving kan op elk moment in het jaar. Om de sfeer te proeven kun je gedurende een week kosteloos en zonder enige verplichting trainingen volgen bij Cifla.

 

Ben je tussen de 12 en 18 jaar jong en lijkt hardlopen je wat? Dan is Cifla beslist een vereniging die past bij jou!
Atletiekvereniging Cifla is dé Nijmeegse club voor hardlopers, zowel op de baan als op de weg. Bij ons kun je je talent ontwikkelen, en vooral het plezier in hardlopen ervaren.
We hebben een groep jongeren die twee keer per week samen traint. Een keer op de atletiekbaan, een keer in het bos of op de weg. Op dinsdagavond van 18:00 uur tot 19:30 uur lopen we op de baan, op zaterdag van 10:00 uur tot 11:30 uur gaan we het bos in of we trainen op locatie.

Bij Cifla is kan iedereen zich thuis en veilig voelen. Onze jeugdtrainers zorgen voor een verantwoorde training, afgestemd op de persoonlijke ontwikkeling van elke jonge atleet. Maar naast sportieve prestaties staat zeker ook het plezier in hardlopen hoog in ons vaandel. We werken met doordachte trainingsschema’s, maar ook met uitdagende spelvormen.
In alle trainingen hanteren we een vaste opbouw, waarin de fysieke arbeid afgewisseld wordt met ontspannende oefeningen. Dit alles is gericht op het behalen van de persoonlijk gestelde doelen.

De Cifla-jeugdtrainers zijn uiteraard allemaal gediplomeerd en ze hebben ervaring in de omgang met jongeren. Ook beschikken ze over de door NOC-NSF gevraagde ‘verklaring omtrent gedrag’. Maar bovenal: het zijn allemaal zelf enthousiaste hardlopers, die weten waarom het zo’n leuke activiteit is. Zeker als je in groepsverband met leeftijdgenoten traint en loopt.
Dus kom het een keer uitproberen bij Cifla. Geheel vrijblijvend kun je drie keer met ons meetrainen op de dinsdagavond of zaterdagmorgen. Doen!

Stuur een mail naar jeugdtrainer@cifla.nl en overleg met de trainers wanneer je mogen verwelkomen.

Onze Sponsors

 

CIFLA Racerunning wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

FondsGehSport kl

kiwanisclub nijmegen logo


Logo Beide Weeshuizen

Logo Berg en Dal

Logo Willis Towers Watson   

2eHandsZorghulpmiddelen kl

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN