Informatie Nieuwjaarsloop

De 46ste editie van de Nijmeegse Nieuwjaarsloop is op:

 

Zondag 5 januari 2020

 

We zien je graag aan de start op 5 januari 2020!

 

 

Begin het jaar 2020 sportief met de Nijmeegse Nieuwjaarsloop!
Zondag 5 januari is het weer zo ver! Na de feestdagen is de Nijmeegse Nieuwjaarsloop van 5 of 10 kilometer de ideale start van het nieuwe jaar! In het mooie gebied van Heumensoord wordt een ronde van 5 kilometer uitgezet die je 1 of 2 keer kunt doen.

Voorinschrijven en startnummers ophalen
Schrijf je nu alvast in! Je kunt je tot en met woensdag 1 januari hier voorinschrijven. De startnummers zijn op de wedstrijddag vanaf 9.00 uur tot 15 minuten voor de start van de betreffende afstand af te halen in de kantine van Nijmegen Atletiek. Dit is op de Heemraadstraat 3 in Nijmegen. De startnummers worden dus niet thuisgestuurd.

Na-inschrijven
Na-inschrijvers kunnen zich op de wedstrijddag vanaf 9.00 uur tot 15 minuten voor de start van de betreffende afstand inschrijven. Na-inschrijving vindt plaats in de kantine van Nijmegen Atletiek aan de Heemraadstraat in Nijmegen. Dit is ongeveer 10 minuten lopen van de start- en finishlocatie.

Jeugdcrosscompetitie Rijk van Nijmegen
Ook dit jaar werken we weer samen met de Jeugdcrosscompetitie Rijk van Nijmegen. Word jij de jeugdcrossloop-kampioen van Nijmegen en omgeving?

De competitie omvat vier wedstrijden: Molenhoeks Makkie, de Maldense Bosloop, de Nieuwjaarsloop en de Leemkuilcross. Voor het eindklassement moet je aan drie van deze wedstrijden meedoen. Er zijn bij de Nijmeegse Nieuwjaarsloop 2 afstanden voor de Jeugdcrosscompetitie: de jeugd met geboortejaar 2007-2013 loop 1750m (dat zijn 3 rondjes) en de jeugd met geboortejaar 2004-2006 loopt een ronde van 5 km.

Alle jeugddeelnemers van de Nieuwjaarsloop worden natuurlijk beloond met een mooie medaille! Meer informatie over de Jeugdcrosscompetie Rijk van Nijmegen vind je hier.

Programma en kosten

Starttijd Onderdeel Voorinschrijving*) Nainschrijving**)
10.30u 5km 7 euro 8 euro
10.30u Jeugdcross 5km 7 euro 8 euro
11.15u Jeugdcross 1,75km 3 euro 4 euro
11.45u 10km 7 euro 8 euro

 

 

 

 

*):  Mogelijk t/m 1-1-2020

**): Op de wedstrijddag

 

Bijdrage aan Natuurmonumenten

Per inschrijving gaat 0,50 euro naar Natuurmonumenten. Met die bijdrage kunnen sportactiviteiten in de natuur mogelijk blijven en worden paden en andere faciliteiten onderhouden.


Tijdregistratie

Er is elektronische tijdwaarneming en er wordt een uitslag bekend gemaakt. De Nijmeegse Nieuwjaarsloop is een 100% recreatieve loop en er worden geen prijzen uitgereikt. 

Privacy

Voor deelname aan evenementen van AV Cifla geldt de privacyverklaring van AV Cifla, die te vinden is op de website.

Contact

nieuwjaarsloop@cifla.nl of contactformulier

Wedstrijdreglement

Wedstrijdregelement

Deelnemers aan de hardloopwedstrijden georganiseerd door AV Cifla lopen altijd mee op eigen risico en stemmen in met het algemene wedstrijdregelement. Klik hier voor het uitgebreide wedstrijdregelement.

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 
 

Copyright

Copyright

Alle foto's zijn afkomstig van fotografen van AV Cifla en mogen niet zonder toestemming van het bestuur van AV Cifla worden gebruikt.

Partners Wedstrijden

 

haasje logo

 

 Run2Day Nijmegen logo

Verantwoording

De Leemkuilcross wordt georganiseerd door AV Cifla en NSAV ‘t Haasje

De Leemkuilcross en de Nieuwjaarsloop worden gesponsored door Run2Day

Foto’s op deze site door Gerwin Godschalk en Eric “Kiekjesdief” Beatse.