Meedoenregeling Gemeente Nijmegen per 1 oktober van start

 

Per 1 oktober start de gemeente Nijmegen met de z.g. meedoen regeling, een regeling voor mensen met een laag inkomen.

 Waarom deze regeling?

Als iemand een laag inkomen heeft is het niet altijd mogelijk om geld opzij te leggen om iets leuks te doen. In Nijmegen willen we dat iedereen kan meedoen in de samenleving en daarom is deze regeling in het leven geroepen.
 
Hoe werkt de Meedoen-regeling?
Mensen die recht hebben op deelname aan de Meedoen-regeling krijgen een brief van de gemeente met daarin informatie over de regeling. Deze brief is tevens het bewijs dat ze recht hebben op deelname aan een activiteit ter waarde van maximaal € 150,-. Deelnemers kunnen deze brief inleveren bij maximaal één aanbieder die abonnementen, activiteiten, workshops of cursussen op het gebied van cultuur, sport of educatie aanbiedt. Deelnemende aanbieders nemen de brief in ontvangst en declareren de daadwerkelijke kosten (tot maximaal €150,- per persoon) bij de gemeente.

Voor wie is de Meedoen-regeling bedoeld?
De Meedoen-regeling is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Voor deze regeling zijn dat mensen met een inkomen net boven het sociaal minimum. Dit kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of WW-uitkering hebben maar ook mensen die werken maar toch een laag inkomen hebben.


Hoe lang is de regeling geldig?
De Meedoen-regeling is vooralsnog een eenmalige regeling die geldt voor de volgende periode: 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017 en geldt alllen voor personen van 18 jaar en ouder

Wat is de rol van CIFLA bij de meedoenregeling?

Cifla is een van de aanbieders die meedoen aan deze regeling. Lees hierover meer in dit artikel