Cifla start hardlooptrainingen voor jongeren

 PERSBERICHT

Nijmegen, november 2016

Cifla start hardlooptrainingen voor jongeren

Atletiekvereniging Cifla start op 29 november 2016 met specifieke hardlooptrainingen voor jongeren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. De trainingen zijn onder leiding van gecertificeerde jonge trainers en vinden plaats op dinsdagavond om 18:00u op de atletiekbaan in Brakkenstein en op zaterdagochtend om 10:00 uur in de bossen van Heumensoord. De trainingen duren anderhalf uur, waarin verantwoord samen wordt gesport met veel aandacht voor gezelligheid, contact met leeftijdsgenoten en ontwikkeling van de atleet.

Specifieke begeleiding

Nijmegen telt momenteel twee grotere atletiekverenigingen en veel loopgroepen. De meeste loopgroepen zijn gericht op recreatieve lopers op oudere leeftijd, terwijl juist jonge lopers specifieke begeleiding nodig hebben. De leeftijdsgroep tussen 11 en 18 jaar is nog in de groei, waardoor de ontwikkeling van de sportieve prestaties wisselend kan zijn. Bovendien zijn er specifieke blessurerisico’s waarmee in de trainingsopbouw rekening moet worden gehouden.

Getalenteerde jongeren kunnen na een goede basistraining potentieel doorgroeien naar het Zevenheuvelenteam ( www.teamzevenheuvelen.nl ). Dit team bestaat ook uit jeugdlopers, maar hier wordt een (zeer) strenge selectie toegepast. Bij de nieuwe jeugdgroep van Cifla zijn álle jongeren welkom, zowel beginners als ervaren hardlopers m/v. Met de nieuwe trainingsgroep hoopt Cifla alle jongeren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar te stimuleren (meer) aan sport te doen.

De eerste jeugdtraining is op dinsdagavond 29 november om 18:00 uur. Verzamelen bij de atletiekbaan aan de Heemraadstraat 3, 6525 TG Nijmegen. Heel december geldt als proefperiode. Later instromen kan ook, proeftrainingen zijn altijd mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.cifla.nl/trainingen. U kunt ook telefonisch terecht bij 06 555 95 890 (Frenske Eijsermans), of mail naar jeugdtrainer@cifla.nl.