Roparun 2017

 

Beste ciflaten,

Ook dit jaar doe ik weer mee met Team 30 van de Roparun. We starten op 3 juni in Hamburg en hopen op maandag 5 juni in Rotterdam aan te komen. Dat doen we met acht lopers, die steeds een korte afstand lopen. De fietsers, waar ik zelf ook deel van uit maak, begeleiden deze hardlopers.

 We proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor palliatieve doelen, bestemd voor kankerpatiënten en soms ook voor de naast betrokkenen. Afgelopen jaar heeft onder andere huize Bethlehem in de benedenstad van Nijmegen een bedrag van meer dan 100.000 euro gekregen voor renovatie van het pand. Ook diverse hospices in onze omgeving hebben geld gekregen voor platte televisie in de gastenkamer. Ook heeft in het verleden het maasziekenhuis in Boxmeer geld gekregen voor aanschaf van hoofdhuidkoelers. Daarmee kunnen kankerpatiënten hun hoofdharen zoveel mogelijk beschermen tegen haaruitval tijdens de kuren. Ook de afdeling kinderoncologie van het St. Radboudziekenhuis heeft geld ontvangen voor een tuinset voor de afdeling.

Een manier om geld op te halen is het organiseren van de Pontjesloop op 27 mei 2017. Dit is een hardlooptocht van 21 km langs de Rijn / Lek over de dijken van deze rivieren. Zie onderstaande informatie over de pontjesloop en de link https://www.facebook.com/Team30roparun/ voor informatie over team30/ de roparun. Meer informatie over de roparun: https://www.roparun.nl/

Joop Geurts

 

Op het Vakantiepark Eiland van Maurik/Eiland van Maurik wordt het volgende georganiseerd op

Zaterdag 27 mei, start om 13.00 uur:

Estafetteloop voor kinderen
Er komt een route over het hele park voor kinderen. Onderweg zullen er punten komen met daarbij informatie over
de grotere plaatsen waar de Roparun langskomt. Bij de puntenkunnen de kinderen bijv. een vraag beantwoorden, iets drinken
of eten. Hiermee willen wij de kinderen kennis laten maken met de Roparun en de actie voor het goede doel.

Estafetteloop voor volwassenen
Voor de volwassenen is er een route van 21 km, die ook als estafette kan worden gelopen. De route loopt vanaf het Eiland van Maurik richting Amerongen (pontje over),langs het kasteel de dijk op naar Wijk bij Duurstede, bij Wijk bij Duurstede het pontje weer over en dan als laatste over de dijk weer naar het Eiland van Maurik, zie het bijgevoegde kaartje. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Je kunt kiezen of je de hele route wilt lopen of als estafette in combinatie met een of meer fietsers (zoals in de echte roparun). De fietser krijgt de route mee op papier.

 

roparun pontjesloop kl

 

Je kunt je hier aanmelden voor de pontjesloop

Doneren kan in de vorm van het kopen van een lot of een bijdrage in geld.

Wil je meedoen aan de pontjesloop? Meld je dan hier aan!

Programma

  • 12.30 uur ontvangt met koffie
  • 13.00 – 13.30 uur starten aan de route voor kinderen + volwassenen
  • 14.00 uur einde route kinderen
  • 16.00 uur einde route volwassenen

Bij de start zal koffie/thee klaar staan. Hier is tevens de inschrijving/aanmelding

Parkeren:
Alle deelnemers krijgen bij het aanmelden/inschrijfpunt een uitrijkaartje mee. Andere gasten/bezoekers kunnen een kaartje kopen bij de receptie van het vakantiepark.