Zilveren Waalbrugspeld voor Theo Terhaard

Zilveren Waalbrugspeld voor Theo Terhaard

Tijdens het jubileumfeest op 9 september, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Cifla, werd voorzitter Theo Terhaard onderscheiden met de Zilveren Waalbrugspeld, de hoogste stadsonderscheiding die de gemeente Nijmegen kent. De totaal verblufte Theo ontving de speld uit handen van burgemeester Hubert Bruls.

 

De burgemeester roemde de inzet van Theo voor de club en voor de hardloopsport in Nijmegen: hij is altijd bereikbaar, zelfs als hij ziek is. Alleen als hij op vakantie is, laat hij de boel even over aan collega-trainers en -bestuursleden. Theo is al bijna 25 jaar voorzitter. Mede dankzij zijn inzet is Cifla uitgegroeid tot een bloeiende vereniging van meer dan 300 leden.
Als voorzitter is Theo contactpersoon voor de gemeente en Atletiekunie, voor andere sportverenigingen en vorpal voor de Cifla-leden. Hij zet zich onvermoeibaar in voor wedstrijdatleten en recreanten, voor Eritrese vluchtelingen die willen hardlopen en voor sporters met een handicap die met een racerunner (loopfiets) willen hardlopen.
Kortom: een vrijwilliger die zich inzet om het leven van Nijmegenaren nóg leuker te maken. En voor dit soort mensen is de Zilveren Waalbrugspeld bedoeld.

Meer dan verdiend, Theo! Namens alle Cifla-leden ontzettend bedankt!

De Zilveren Waalbrugspeld
Voor mensen of organisaties die zich minimaal 10 jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor (delen van) de Nijmeegse gemeenschap. Betaald of onbetaald, maar in ieder geval op een bijzondere wijze. De bijzondere verdiensten kunnen liggen op o.a. sportief, cultureel of maatschappelijk gebied zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.