Cifla @ de Posbank Crossduathlon

539 times

Snelle Ciflaten deden op 29 september mee met de cross duathlon in Velp!

Het is 9:00 uur ’s ochtends en het voelt nog koud aan. Na een heldere nacht moet het nog opwarmen, maar de zon komt al lekker door. Aangezien het de afgelopen dagen droog is geweest, ligt het uitdagende parkoers van de Posbank Crossduathlon er schitterend bij. Ten opzichte van andere jaren zijn er wat wijzigingen in het parkoers die het nog moeilijker maken. Daarnaast heeft het weer er het afgelopen jaar voor gezorgd dat klimmen en afdalingen nog meer uitgesleten zijn en daardoor een stuk technischer, met boomwortels, geulen en scherpe bochten. Pronkstuk daarbij is natuurlijk de startklim (die meerdere malen lopend en fietsend moet worden afgelegd) met een gemiddeld stijgingspercentage van 15% en pieken tot boven de 20%.

Ikzelf startte op de korte duathlon (4,5 km lopen, 10,5 km MTB’en en 2 km lopen). Na de steile startklim was er eigenlijk geen moment van bijkomen, want het lopen ging over een heuvelachtig parkoers, waarbij er wel constant vals plat naar boven of beneden was. Mooi als 8e kunnen wisselen naar het MTB’en. Helaas zat er niemand in mijn buurt, waardoor ik de hele rit zowat alleen reed. Hierdoor kon ik de klimmen en afdalingen wel in mijn eigen tempo nemen, maar had ik niet echt een idee hoe het ging. Als 7e kwam ik de wisselzone weer binnen, waarna de afsluitende 2 rondjes van 1 km zeer zwaar waren. Hierin zit namelijk wederom de steile startklim en de afdaling hiervan ligt in de vorm van een super G.

bart fiets dieuwertje fiets

Toen ik eenmaal gefinisht was, was het de beurt aan mijn mede Ciflaten. Dieuwertje ging voor de solo lange duathlon (7 km lopen, 21 km MTB’en en 3 km lopen), terwijl Karen en Arnoud een gouden duo vormden. Gouden, omdat na hun finish toch al snel bleek dat zij de 1ste plek hadden weten te bemachtigen in de categorie mix duo’s. Karen gaf aan dat het voorzichtige starten toch een nadeel bleek, want door de single-tracks was het erg lastig inhalen op het looponderdeel. Arnoud fietste een fenomenale 21 km, waarna Karen het goed kon afmaken.

dieuwertje lopen karen lopen

Dieuwertje reed zoals gewoonlijk een sterk MTB onderdeel, maar vooral de afsluitende 3 km lopen vielen op. Hierbij ging ze nog ruim 10 man voorbij en eindigde uiteindelijk op een 70ste plek overall en 6e bij de vrouwen senioren. 

Bart Albers

Last modified on zondag, 07 oktober 2018 17:57
Login to post comments