Noordoostpolder, 29 februari en 1 maart 2020: NK cross.

 

 Dit weekend werden in de Noordoostpolder de NK cross gehouden. In diverse categoriën werd om de ereplaatsen gestreden. In 2 gevallen waren er ereplaatsen voor Cifla:

Ruth van der Meijden werd 2e bij de VSen en Mark Jillissen werd eerste in de categorie M55+  Proficiat! Ook de overige Ciflaten deden goed mee, een plaats bij de eerste 10 was geen uitzondering, zie onderstaande uitslagen en het persbericht van team Simba hieronder.

PERSBERICHT
Zondag 1 maart 2020

Goede resultaten Running Team Simba NK cross

Nijmegen – Dit weekend werden in Kraggenburg de Nederlandse Cross Kampioenschappen voor senioren en AB junioren georganiseerd, voor de CD junioren waren dit de officieuze Nederlandse Kampioenschappen. Het parcours was door de vele regen in de afgelopen weken extra zwaar en kende veel bochten, kleine heuveltjes, zandstroken en echte modderstroken.

Bij de meisjes junioren D (onder 14 jaar) stonden vier atletes van Running Team Simba aan de start voor hun wedstrijd over 1,5 km. Kaate Mulders (Gennep) had een goede start en liep vrijwel de gehele wedstrijd op de tweede plaats, aan het eind van de wedstrijd was een zilveren medaille dan ook haar beloning. Achter haar werden Vienna Janssen (Berg en Dal en lid van Cifla), Jillian Eken (Elst) en Alyn Venhuizen (Nijmegen) respectievelijk 8e, 11e, en 13e.

Ook bij de jongens junioren D, die 2 km liepen, stonden er vier atleten van Running Team Simba aan de start. Sam van Keulen (Malden) werd heel knap 6e, Nainoa Koolman (Nijmegen) bereikte de 11e plaats, Senna Huisman (Groesbeek) werd 19e en Elihle Tersteeg (Nijmegen) 29e. Tenslotte liep Mare Frauenfelder (Nijmegen en lid van Cifla) mee bij de meisjes junioren B (onder 18 jaar), ze werd na een zeer snelle start op de 4 km lange cross keurig 16e.

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN