Torun (Polen), 5 t/m 7 maart: EK indoor atletiek 2021

 

Weer iets om naar uit te kijken: Van donderdag 4 tot en met zondag 7 maart vinden de Europese kampioenschappen indooratletiek plaats in Torún. Het Nederlandse team reist met 35 atleten af naar Polen: zeventien vrouwen en achttien mannen. 

Ook Cifla is van de partij: Mike Foppen zal starten op de 3000m. Mike verbrak onlangs het achttien jaar oude Nederlands indoorrecord op de 3000 meter, dat op naam stond van Gert-Jan Liefers. Foppen liep een tijd van 7.42.55, waarmee hij bijna twee seconden sneller was dan Liefers in 2003. Mike start op 6 maart om 11:00 uur en als alles goed gaat, de finale op 7 maart om 17 u 52.

Wil je meer weten over wanneer wie start van TeamNL?  Download dan hier het startschema van de Nederlandse Atleten

De finalesessies bij de EK indooratletiek zijn live te volgen via een livestream op NOS.nl en NOS-app. Vrijdag vanaf 19.00 uur, zaterdag vanaf 18.50 uur en zondag vanaf 17.00 uur.

Wil je het hele toernooi live volgen? Kijk dan hier!  Op de website van European Athletics worden de uitslagen getoond.

Wij wensen Mike veel succes!

 

Naschrift, 6 Maart 2021,

Mike Foppen heeft nét niet de finale gehaald van de 3000m op het EK indoor in Torún (Polen). Het schijnt nog nooit eerder, bij geen enkel toernooi, voorgekomen te zijn dat een tijd onder 7:50 niet genoeg was voor de finale. Mike heeft de zure primeur (finishte in een serie vol geweldenaars sterk als vierde, in een tijd van 7:49:99).

 

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN