Nijmegen, 6 maart 2021Hoofd01 100km Michiel Kallenberg

 

Op Strava werden de volgers van Michiel Kallenberg zaterdagavond verrast met een bijzonder bericht. Nadat hij 365 dagen aan een stuk iedere dag gelopen had heeft hij deze reeks zaterdag afgesloten met een 100 kilometer. 11 rondjes Heumensoord. Een enorme prestatie. Michiel schreef een kort verslag, zie hieronder. Van harte gefeliciteerd Michiel!

Commissie Communcatie Cifla

"Was me het loopje wel. 7 maart 2020, vlak voor de CPC, m'n laatste rustdag gehad. In december kwam, na afloop van de Midwintertrail (85km) het idee op om m'n streak voort te zetten t/m 6 maart en dan af te sluiten met een 100. De afgelopen twee maanden de kilometers nog wat opgeschroefd en wat lange trainingen op het menu gezet met een enkeltje Nijmegen-Apeldoorn als grootste hapje. Zaterdag was het dan zover, 11 rondjes over de racebaan van Heumensoord. Het eerste stuk ging opvallend goed. Enkele al dan niet toevallige passanten gingen spontaan een rondje mee. Gaaf! Tot km 80 lag ik lekker op schema voor onder de 8 uur. Maar daarna werd het snel zwaarder: het eten wilde er liever uit dan in, om het zo maar te zeggen. Werd steeds lichter in m'n hoofd terwijl de benen steeds zwaarder werden. Tijdens de laatste ronde werd finishen belangrijker dan m'n tijdsdoel; op km 99.5 nog een minuutje moed verzameld voor de laatste 500m. Dan de eindstreep...., of nee voor de zekerheid nog 500m extra. Na een innige omhelzing met een lantaarnpaal het besef: Tof om te doen, nog gaver om gedaan te hebben! Enorme dank aan Lotte die me erg goed ondersteund heeft (na afloop ook letterlijk). En nu een dag verplichte rust; lastig om m'n streak te doorbreken, maar een beter moment komt er niet"

Michiel KallenbergHoofd02 100km Michiel Kallenberg

 

 

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN