20-03-2016   9e Runner's World Zandvoort Circuit Run, Zandvoort

(bron: de zandvoortse courant)

Afgelopen zondag deden bijna 13.000 hardlopers mee aan de zesde, en tot nu toe koudste, editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Met windkracht 6 en een gevoelstemperatuur van -10°C werd het een editie om niet snel te vergeten. Sommige lopers spraken over ‘De hel van Zandvoort’.

Bij de 5 km vrouwen zat CIFLA voor aan met een 2e plaas voor Cindy van der Avoort en een 7e voor Nikki Fairley

De wedstrijd over 12 km werd bij de mannen gewonnen door de Keniaan Edwin Mokua in een tijd van 36.45. Bij de vrouwen kwam net als vorig jaar zijn landgenote Esther Chemtai als eerste over de finish, dit jaar in een tijd van 40.46 minuten. Irene van Lieshout behaalde een prachtige 4e plaats.

Om 13.00 uur werden de deelnemers aan de 12 km, de hoofdafstand van het evenement, weggeschoten door wethouder Belinda Göransson. In het startvak werd er volop gedanst, gesprongen en meegedaan met de wave, alles om de spieren warm te houden. Voor het eerst in de historie moesten de deelnemers zich namelijk warm aankleden voor de Circuit Run. Waar bij eerdere edities de temperaturen in het eerste weekend van de lente hoog opliepen, vorig jaar zelfs tot 20°C, was het zondag bijzonder koud. Het was voor de deelnemers vooral doorbijten op het strand in verband met hoog water. Hierna werden zij echter warm verwelkomd in het dorp door de vele supporters, hoewel minder dan vorig jaar, die de kou trotseerden om de lopers aan te moedigen.

Uitslagen CIFLA:

VSEN, WEDS 12KM
Plts Naam Netto
4 Irene van Lieshout 43:50:00
 
VROUW, LADIES 5 KM
Plts Naam Netto
2 Cindy van der Avoort 18:55
7 Nikki Fairley 20:25

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

Postadres:

  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN