De trailruncommissie stelt zich voor

 

Bericht van de trailruncommissie

Trailrunning wordt steeds populairder onder Ciflaten, zeker sinds de eerste maandelijkse trainingen die Hans Dickhout voor de club verzorgde op wisselende locaties. Het werd dus tijd om de activiteiten uit te breiden, en daarmee werd ook een trailruncommissie binnen Cifla opgericht. Onze missie is om trailrunning als vast hardlooponderdeel te verankeren binnen Cifla.

 

Wie zijn we?

Hans Dickhout: “Ik ben op 20 jarige leeftijd begonnen met hardlopen eigenlijk als voorbereiding voor het maken van lange pittige tochten in de Alpen. Dat lopen beviel me goed want inmiddels 46 jaar later loop ik nog steeds. Na veel jaren op de weg gelopen te hebben liep ik in 2010 een bergmarathon. Ik was verkocht !!! Rennen in de natuur en in de bergen dat was het. Heel wat berg/trails verder ben ik nog steeds opzoek naar nieuwe uitdagingen. Mijn passie voor deze vorm van hardlopen probeer ik als trainer op zoveel mogelijk lopers over te brengen.”

Hester Pardoel: “Duursporter van jongs af aan; hardloper en trailrunner sinds een jaar of 12. Ik loop het liefste in de bergen, maar omdat we die hier niet hebben vind ik dichterbij huis trailrunning een mooi alternatief. Weg van het asfalt en genieten van de prachtige natuur om je heen. Naast lid van deze commissie ben ik binnen Cifla ook actief als secretaris sinds april 2018.”

Christian Bakker: “Op mijn 19e ben ik met atletiek begonnen bij de Delftse studentenatletiekvereniging. De eerste jaren was ik baanatleet, daarna marathonloper, en daarna trailrunner. Momenteel combineer ik die drie disciplines, niet meer zo snel maar nog net zo fanatiek. Mijn mooiste trails heb ik gelopen in Zwitserland (Eigertrail) en in Schotland (Lowe Alpine Mountain Marathon).”

Charlotte Keetels: “Sinds mijn 16e loop ik, met enige onderbrekingen zoals de jaren in de tropen en de geboortes van mijn 2 kinderen, hard bij een atletiekvereniging. Na jaren van baanwedstrijden, estafettes en crossen, ben ik de laatste jaren enthousiast geworden van trailrunning. Vorig jaar mijn eerste bergtrail, de Matterhorn Ultrakas van 49 km, volbracht en dat smaakt naar meer!”

 

Wat doen we?

We verzorgen elke 14 dagen een training. De ene keer een kortere training met trailruninstructie en de andere keer een langere tocht waarbij we er van uitgaan dat je de basistechnieken beheerst.

Tijdens de maandelijkse trailruntrainingen worden, tijdens een duurloop van 12-15 km over smalle paadjes door de heuvels van Nijmegen, de Duivelsberg, het Nederrijkswoud , de bossen van Groesbeek en de Jansberg bij Plasmolen, diverse aspecten van het trailrunnen getraind.

De langere trailruntochten van 20-25 km voeren door ‘nieuwe’ gebieden die op maximaal een uur rijden van Nijmegen liggen, bijvoorbeeld de Veluwe, de Utrechtse heuvelrug, het Montferland, de Loonse en Drunense duinen. De routes voeren zo veel mogelijk over technische paadjes en je bent volop in de gelegenheid het trailrunnen te oefenen. We zullen bij deze trainingen ook af en toe gasttrainers uitnodigen. Tijdens deze maandelijkse tochten gaan we er van uit dat je de basistechnieken beheerst.

Ook zullen we jaarlijks trailrunclubkampioenschappen organiseren.

Wil je meer beleven dan alleen hardlopen, maar ook genieten van nieuwe omgevingen, verrassende paadjes in de natuur en lekker door de heuvels lopen? Kom dan een keer meetrainen bij de trailruntraining.

Meer informatie, met o.a. de trailrunkalender van Cifla, vind je op: www.cifla.nl – trainingen – trailrunning op locatie

 

 Hester en Charlotte tijdens een trailruntocht

 

   christian op munro        hans dickhout