Nieuwjaarsloop

"Frisse start: de Nijmeegse Nieuwjaarsloop "

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar kun je een vliegende start maken met je goede voornemens. Loop je kerstkransjes en oliebollen er weer af in de traditionele Nieuwjaarsloop.

Nieuwjaarsloop

Deze oudste wedstrijdloop in Nijmegen, door het mooie Heumensoord bij Nijmegen, wordt gehouden op de eerste zondag van het nieuwe jaar en kent een 5 en een 10 Km met het volgende tijdschema: 10:30 uur (5 km) en 11:15 uur (10 km). Dit maakt het mogelijk om zowel de 5 km als de 10 km te lopen. Veel lopers bleken de afgelopen jaren fit en nuchter genoeg om deze dubbele uitdaging aan te gaan; zij gebruikten de 5 km loop als een soort warming-up voor het echte werk: de wedstrijd over 10 kilometer.
De Nieuwjaarsloop werd in 1973 voor het eerst georganiseerd door de Trimclub Nooit Stoppen (NS). Vanaf 2014 heeft Cifla, op verzoek van NS, de organisatie overgenomen gelukkig nog met hulp van veel vrijwilligers van NS. In dat jaar deden maar liefst een kleine 600 lopers/loopsters mee. Vanwege dat grote aantal is in 2015 voor het eerst gewerkt met elektronische tijdwaarneming.

Klik hier voor meer informatie

Ciflaten: Kun je, bijvoorbeeld door een blessure, niet meelopen? Meld je dan aan om te helpen bij de organisatie, nieuwjaarsloop@cifla.nl . Zonder vrijwilligers is er geen Nieuwjaarsloop.

Organisatie Nijmeegse Nieuwjaarsloop

Geen frissere start dan lekker hardlopen met al je loopvrienden ibij de CiflaNieuwjaarsloop!
5 en 10 kilometerwedstrijd: loop ze gewoon allebei!