"Frisse start: de Nijmeegse Nieuwjaarsloop "

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar kun je een vliegende start maken met je goede voornemens. Loop je kerstkransjes en oliebollen er weer af in de traditionele Nieuwjaarsloop.

Nieuwjaarsloop

Deze oudste wedstrijdloop in Nijmegen, door het mooie Heumensoord bij Nijmegen, wordt gehouden op de eerste zondag van het nieuwe jaar en kent o.a. een 5 en 10 km

De Nieuwjaarsloop werd in 1973 voor het eerst georganiseerd door de Trimclub Nooit Stoppen (NS). Vanaf 2014 heeft Cifla, op verzoek van NS, de organisatie overgenomen, gelukkig nog met hulp van veel vrijwilligers van NS. In dat jaar deden maar liefst een kleine 600 lopers/loopsters mee. Vanwege dat grote aantal is in 2015 voor het eerst gewerkt met elektronische tijdwaarneming.

Het programma kan per jaar variëren, klik hier voor de actuele informatie

Ciflaten: Kun je, bijvoorbeeld door een blessure, niet meelopen? Meld je dan aan om te helpen bij de organisatie, nieuwjaarsloop@cifla.nl . Zonder vrijwilligers is er geen Nieuwjaarsloop.

Organisatie Nijmeegse Nieuwjaarsloop

Geen frissere start dan lekker hardlopen met al je loopvrienden bij de Cifla Nieuwjaarsloop!

 

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN