Bloedserieus op de baan

Het Ciflaclubkampioenschap op de atletiekbaan is ieder jaar weer een bijzonder evenement. Het is ongedwongen, gezellig, een ontmoetingspunt maar ook een arena waar tussen loopvrienden en vriendinnen wordt gestreden op het scherpst van de snede.

Zonder uitzondering nemen alle deelnemers de wedstrijd zelf uiterst serieus: de streeftijd bij de inschrijving wordt door sommigen in tweede instantie nog wat scherper gesteld, de startlijsten worden intensief bekeken. Dan komen er verzoeken bij de wedstijdleiding om toch nog te wisselen naar een andere serie, hazen worden ingehuurd om het begeerde PR te kunnen lopen. En dan klinkt het startschot…

Halfdood

Voor de toeschouwers is het genieten. De renners worden toegeschreeuwd vanaf de tribune, publiek en lopers zijn bijna even fanatiek. Na de finish valt menig loper halfdood neer op de baan of in het gras om bij te komen. De juryleden buigen zich dan inmiddels over de finishvolgorde en produceren uitslagen in alle categorieën.

Klinkt dit als een evenement voor alleen topatleten? Nee hoor, niet bij Cifla. Ook de minder snelle hardlopers kunnen mooie resultaten boeken in hun eigen serie. Sterker nog: je hoeft niet eens op de baan te trainen om te kunnen meedoen aan clubkampioenschap baanatletiek. Dit kampioenschap vindt ieder jaar plaats, eind juni of begin juli. Op

donderdagavond worden de kortere afstanden gelopen: 100 meter, 400 meter en 1500 meter. Op zaterdagmiddag is het tweede deel van de wedstrijden: nogmaals een 100 en 400 meter, gevolgd door de 3.000 en 5.000 meter.

Baankamp01

Meer dan een handdoek valt er niet te winnen, maar veel Ciflaten gaan tot het uiterste om de titel ‘clubkampioen’ te verdienen.

Bosloop

Recreanten die liever niet op de baan lopen komen ook aan hun trekken: zij lopen drie kilometer over het Cooperpad in het bos. Ook deze wedstrijd telt mee. Voor elk wat wils dus.

En dan is het tijd voor uitlopen, douchen, een drankje en een heerlijke buffetmaaltijd. De enorme hoeveelheden lekkere hapjes gaan, geheel volgens Ciflatraditie, schoon op. Ook partners en kinderen zijn welkom bij de nazit en prijsuitreiking. Hoewel elke deelnemer aan het clubkampioenschap eigenlijk een winnaar is en dus een aandenken krijgt worden de snelste lopers door de voorzitter van Cifla in het zonnetje gezet. Maar het applaus van je clubgenoten, dat is natuurlijk je mooiste beloning.

 

Baankamp02

Bij voldoende belangstelling is er ook voor kinderen van Ciflaten een sportief programma op en rond de atletiekbaan.

 Baankamp03

De bosloop is het populairste deel van het clubkampioenschap, geschikt voor baan en wegatleten.

 

Het Cifla baanclubkampioenschap, het is ieder jaar weer een feestje van sportiviteit. Zorg dat je er bij bent .

Kijk op www.cifla voor datum en inschrijven.

Over CIFLA

Cifla is een samenstelling van de Latijnse woorden citius (snel) en flatus (wind). Snel als de wind, dat klinkt keurig, maar eigenlijk betekent het "snelle scheet". De naam is een mild protest tegen de destijds nogal formele en behoudzuchtige atletiekwereld
 
 

 

  • Postadres:
  • A.V. CIFLA
  • Marialaan 310
  • 6541  RR  NIJMEGEN