Hardlopen en nog veel meer

Natuurlijk, Cifla is een atletiekvereniging voor hardlopers. Maar er gebeurt veel meer. Individuele leden organiseren samen allerlei activiteiten. Een paar voorbeelden lees je hier.

Bevrijdingsvuurestafetteloop

1995. Cifla brengt het bevrijdingsvuur via de Waalbrug Nijmegen binnen. 2009. De Gelderlander bericht op 2 mei dat Nijmegen geen bevrijdingsvuur zal hebben. De organiserende atletiekvereniging laat verstek gaan. Ilona Stevens en Henk Nijhuis denken meteen: dit kan niet! Als echte Ciflaten komen ze direct in actie. Amper 48 uur later, op 5 mei 2009 om 0:00 uur, staat een groepje van zes lopers in Wageningen klaar om de fakkel in ontvangst te nemen en die in estafette naar Nijmegen te brengen. Een traditie is geboren.

Van 2009 tot en met 2014 brengt een aantal Ciflaten in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Nijmegen. Met de vlam wordt op 5 mei, samen met de burgemeester van Nijmegen, het Nijmeegse bevrijdingsvuur aangestoken.

Tot en met 2013 organiseert Ciflate Ilona Stevens de bevrijdingsvuurestafette. In de loop der jaren ontstaat de wens om de fakkel met lopers van álle Nijmeegse loopverenigingen gezamenlijk op te halen. In 2014 wordt deze wens verwezenlijkt. Onder de vlag van de Nijmegen Global Athletics (NGA), waar verschillende Nijmeegse atletiekverenigingen in samenwerken, wordt het bevrijdingsvuur in Wageningen opgehaald. Met ingang van 2015 wordt de organisatie van de estafette overgedragen aan NGA.

Bevrijdingsloop

Foto: Op 5 mei 2014 wordt het bevrijdingsvuur via de nieuwe brug De Oversteek naar Nijmegen gebracht. In het team doen ook een handbiker en twee atleten met een beperking mee. Oversteekprojectleider René Duifhuizen van de gemeente Nijmegen begeleidt het team op de fiets.

 

Oliebollenloop: Ook voor Partners en kinderen

Bij sommige activiteiten van Cifla zijn ook partners en kinderen welkom. Zo is er bij de jaarlijkse Oliebollenloop op Oudejaarsdag ook een wandelgroep, voor mensen die niet kunnen (of willen) hardlopen. Bij de clubkampioenschappen op de baan wordt ook een kinderprogramma georganiseerd waar alle kinderen van Ciflaten welkom zijn. Ook bij de Nieuwjaarsreceptie en in het clubweekend zien we regelmatig partners aanschuiven die het gewoon gezellig vinden bij Cifla.

Hardlopen meer02

De oliebollenloop is voor iedereen

Hemelvaartweekend

Elk jaar in het lange Hemelvaartweekend trekt een groep Ciflaten er samen op uit om van een sportief weekend te genieten. Hardlopen, wandelen, fietsen, eventueel zwemmen en na afloop van de inspanningen samen koken, eten, drinken en spelletjes doen. Hoewel de kern bestaat uit een vast groepje, kan elke Ciflaat bij deze leuke traditie aanhaken. Dat gebeurt ook; ieder jaar zijn er ook nieuwe gezichten te zien bij de ‘HemelvaartCiflagroep’.

 Hardlopen meer03