Algemeen
Cifla wil een professionele sportvereniging zijn, daarom heeft het bestuur zich verdiept in de regels rond het geven van trainingen aan jongeren tot 18 jaar. Zowel de Atletiekunie als NOC*NSF stellen regels op die ongewenst gedrag in de sport moeten voorkómen. Cifla onderschrijft deze regels, zie onderstaande documenten,
Cifla-gedragsregels-trainers-en-begeleiders
Protocol-Sociaal-Veilige-Sportomgeving-tbv-Seksuele-Intimidatie
Iedereen die zich slachtoffer voelt van:
• pesten;
• oneigenlijk uitoefenen van de functie van trainer, bestuurslid of commissielid;
• seksuele intimidatie;
• ongewenste omgangsvormen;
• andere vormen van machtsmisbruik
kan een beroep doen op de vertrouwenspersoon.
Leden die zich geen slachtoffer voelen, maar zich ongerust maken over een bepaalde situatie en hierover naar hun idee niet terecht kunnen bij de trainer of bestuur, kunnen zich ook wenden tot de vertrouwenspersoon.
De betrokkene kan zijn verhaal in vertrouwen bespreken met de vertrouwenspersoon. Hierbij is het belangrijk om te weten dat iedere melding geanonimiseerd met het bestuur wordt besproken omdat die de verantwoordelijkheid heeft om de gevolgen voor de vereniging vast te stellen en daarnaar te handelen.
Daarnaast is de vertrouwelijkheid van het gesprek begrensd: indien het bestuur oordeelt dat de veiligheid van één of meerdere van haar leden in het geding is en/of wanneer er sprake is van een ernstig strafbaar feit.
Vertrouwenspersonen Cifla
Peter Koster heeft ruime ervaring in het begeleiden en coachen en is vertrouwenspersonen van Cifla, er is een vacature voor een tweede vertrouwenspersoon.
Als vertrouwenspersoon heeft hij een volledig onafhankelijke positie, los van het bestuur.
Peter Koster is bereikbaar via de mail, en maakt binnen 5 dagen een afspraak voor een gesprek:
Peter: p.koster@cifla.nl
vacature
Je kunt hem natuurlijk ook persoonlijk aanspreken.